Contact‎ > ‎

Informatie voor optredensVoor een goed optreden hebben we als band een aantal zaken nodig. Ook willen we graag altijd duidelijke afspraken maken zodat er op het moment van het optreden geen onduidelijkheden of vervelende verrassingen zijn. zijn. Hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje:

Benodigdheden voor het optreden:

Bij een optreden hebben we een aantal zaken nodig. Dit begint als eerste bij aankomst. We willen graag een plek dichtbij het podium waar we in en uit kunnen laden. Zijn er trappen aanwezig of kunnen we niet binnen 25 meter van het podium in en uitladen? Dan willen we dit graag ruim vooraf weten. 

De band en de technici komen met de auto. Daarom hebben we ongeveer 5 tot 6 parkeerplaatsen nodig. 

We hebben gemiddeld 2 tot 3 uur nodig voorafgaand aan een optreden om op te bouwen. Dit is afhankelijk van de grote van de show. Een grootte lichtshow vraagt vanzelfsprekend meer tijd om op te bouwen dan een kleine lichtshow bijvoorbeeld. We zullen vooraf bij de boeking de verwachte tijd doorgeven voor het opbouwen. 

Het liefste staan we op een podium. Mocht er geen podium staan kunnen we ook op een vrijgemaakte plek op de vloer staan. De ideale afmeting hiervan is 6 x 4 meter. We kunnen ook op kleinere podia spelen. Graag willen we dit dan wel van te voren weten zodat we zorgen dat we compact opbouwen.

De apparatuur werkt natuurlijk niet zonder stroom. Niet ieder stopcontact kan zomaar op een geluidsinstallatie worden aangesloten. Hierbij kunnen storingen en dergelijke ontstaan. Daarom hebben we de volgende stroomvoorzieningen nodig: 2 x 230V vrije stroomgroepen of 1 x krachtstroom 380/230V/16 Amp, 5 polig CEE. Als extra geluid(boven 200 personen) is ingehuurd komt daar 1 krachtstroomaansluiting van minimaal 380/230V/16 Ampère bij.

Graag willen we een ruimte die we als kleedkamer kunnen gebruiken. Is deze er niet stellen we het in ieder geval heel erg op prijs als er een ruimte is waar we eventuele kleding en kostbare goederen achter slot en grendel kunnen opbergen.

Onze eigen geluidsinstallatie kan tot 125 man publiek aan. Daarboven zullen we extra apparatuur moeten huren. Dit zal verrekend worden in de uiteindelijke gage. We zullen dan ook altijd vragen naar de grote van het publiek en afhankelijk van jouw inschatting onze geluidsinstallatie samenstellen.

Zijn er speciale verzoekjes? Dan kan dit natuurlijk. Maar we moeten het wel ruim van te voren weten. Dus heb je speciale plannen? Wil je specifieke verzoeknummers? Neem contact me ons op en we zorgen dat we dit in de show verwerken.


Eten en drinken:

Optreden is topsport. Eten en drinken is daarom belangrijk. We verwachten dan ook dat er koffie/thee/water/fris/bier en wijn voor ons is geregeld. Daarnaast als we rond de lunchtijd of rond het avondeten aanwezig moeten zijn stellen we het zeer op prijs dat er voor ons als band en onze technici ook eten wordt geregeld. 


Tijdens het optreden:

We hebben vaste technici. Deze regelen het geluidsvolume van onze band tijdens het optreden of de pauze muziek. We zullen ten alle tijden proberen rekening te houden met jouw wensen qua geluidsvolume. Wel is er een basis volume dat een band nodig heeft om te kunnen spelen. Zijn er speciale wensen qua geluidsvolume? Dan is het belangrijk dit ruim van te voren aan te geven zodat we samen naar oplossingen kunnen zoeken.

Speelt BEGZ niet alleen maar zijn er meer acts? Dan kan er tegen betaling van € 100 per act door deze act ook gebruik gemaakt worden van onze geluidsinstallatie. Wel moeten we dit vooraf natuurlijk weten zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

In de pauzes van BEGZ kunnen we zorgen voor pauzemuziek. Deze muziek mag je zelf samenstellen en bij ons aanleveren in MP3 formaat of wij kunnen de pauzemuziek voor je samenstellen.

Is er al een geluidsinstallatie en technici dan willen we graag dat onze eigen technici in samenwerking met de externe technici het geluid van BEGZ kunnen regelen. Onze eigen technici kennen de band door en door en weten dan ook exact hoe we willen klinken. Goed geluid tijdens een optreden is voor iedereen van groot belang!

Financieel:

Een optreden kan natuurlijk geannuleerd worden. Dit moet je altijd per email doen naar info@begz-music.com. Als je een optreden annuleert brengen we wel kosten in rekening. We hebben namelijk de datum gereserveerd gehouden, voorafgaand doen we al werkzaamheden als plannen, de geluidsinstallatie samenstellen, eventueel lichtplan maken, setlists maken, verzoekjes instuderen etc.. We rekenen tot 2 maanden voor het optreden daarom 50% van de afgesproken gage. Tot 1 maand rekenen we 75% van de afgesproken gage. Ieder moment daarna betekent dat de volledige gage betaald moet worden.

Mocht het voorkomen dat BEGZ omwille van ziekte of andere oorzaken een optreden niet kan doen zal BEGZ zorgen voor een vervangende act. BEGZ is in contact met verschillende bands waar we mee samenwerken. Uit dit netwerk zal een vervanger aangeboden worden aan de opdrachtgever. De opdrachtgever krijgt hierin de keuze akkoord te gaan met de vervanger of het optreden zonder enige kosten te annuleren. Er kan hierbij geen schade in rekening worden gebracht bij BEGZ.

Een ongelukje zit in een klein hoekje. We gaan er vanuit dat alles goed gaat maar het gebeurt dat door toedoen van het publiek of een medewerker van een externe partij etc. schade ontstaat aan onze apparatuur of instrumenten. Mocht dit gebeuren is onze opdrachtgever hiervoor aansprakelijk. De ontstane schade zal besproken worden en moet dan binnen een maand na het optreden zijn vergoed aan BEGZ.

We hopen het nooit maar soms loopt een feestje echt uit de hand. Zodra de veiligheid van de band of onze technici in het geding komt zullen we het optreden beëindigen. We zullen dan wel de volledige gage in rekening brengen.